27 d’abr. 2015

Que quedi clar!

Les joguines i els infants

Les joguines son els principals objectes que inunden les habitacions dels nens i nenes des del seu naixement fins a la adolescència, i es que les joguines son uns elements molt importants, ja que els ajudaran a estimular els sentits: tocant, llepant, escoltant, observant; també els ajudaran a desenvolupar la psicomotricitat agafant amb les mans, empenyent, estirant, fent rodar, llençant... I tot això mentre es diverteixen.

Les escoles bressol i ludoteques coneixen la importància de les joguines, es per això que no n'hi ha cap que no en tingui.

Com veiem son els objectes més importants per als infants; cada dia els nens i nenes juguen moltes hores. Així com cuidem la qualitat d'altres objectes, a Nina Russa Craft creiem que també hem de cuidar la qualitat del principals objectes dels infants: les joguines.
Unes joguines de qualitat ajudaran a desenvolupar una millor infància.


Les joguines i els controls de qualitat.

En un mon globalitzat amb un comerç internacional molt fluid, però amb pocs controls a les fronteres i duanes, desbordats i amb mitjans insuficients, les joguines també son objecte de plagi a paisos amb ma d'obra barata i on, fins hi tot, a vegades no es respecten els drets humans. Massa sovint, aquestes joguines fabricades sense controls de qualitat no son interceptades al arribar amb grans contenidors dins d'enormes transatlàntics. I es que el servei de duanes, amb prou feines te la capacitat de revisar un petit percentatge dels milers de contenidors que es descarreguen cada dia. Així que moltes joguines sense cap certificació europea arriben a les nostres botigues. ¿Han sentit mai que no hem de comprar joguines que no tinguin el símbol CE?


Conformitat Europea i "China Export"

El símbol “CE”, que significa de “Conformitat Europea”, va ser establert per la Comunitat Europea i és el testimoni per part del fabricant que el seu producte compleix amb els mínims requisits legals i tècnics en matèria de seguretat dels Estats membres de la Unió Europea. Això no vol dir però, que hagi passat cap mena de control, sinó simplement que el fabricant es compromet a que els seus productes compleixen la normativa, i si es demostrés que no la compleix, aquest podria ser sancionat.

Ens els últims anys ha aparegut una modificació del símbol “CE”. A pesar que son gairebé idèntics, aquest significa “China Export” (fabricat a Xina), i en aquest cas el fabricant no esta ni tant sols comprometent-se a complir cap norma Europea.

Evidentment, aquest símbol s'ha creat amb molta astúcia per a fer creure al consumidor que està comprant un producte que compleix les normatives europees, quan en realitat no les compleix.

Veieu com diferenciar-los..


¿Sabeu per que no es poden interceptar totes la mercaderies il·legals?

El port de Barcelona va descarregar mes de 1,75 Milions de contenidors el 2012 (uns 4.800 al dia) i el de València uns 4,5 Milions (mes de 12.000 al dia). Els mitjans necessaris per a poder obrir, revisar i tancar tots els contenidors, si s'apliquessin, repercutirien en un augment molt elevat del preu dels productes per als consumidors. ¿Enteneu ara perquè els consumidors som responsables de comprovar la qualitat de les joguines que comprem?


Qualitat de les joguines i respecte amb el medi ambient

Sense la intenció d'entrar en el polèmic tema dels processos de fabricació de plàstics ni de desqualificar cap joguina fabricada amb plàstic, però recordant la curta vida que moltes d'aquestes tenen, degut a la seva fragilitat, la dificultat de poder ser reparades o altres motius, volem remarcar la dificultat i el temps que triga la naturalesa a descompondre les joguines de plàstic quan aquestes acaben a l'abocador, i a més, recalcar que la majoria NO son fabricades de plàstics reciclables com si que ho son el envasos de productes alimentaris.

A Nina Russa Craft només utilitzem fusta i productes naturals. Les joguines de fusta solen ser més duradores, i inclús es passen de pares a fills; segur que coneixeu algú té la cuineta de la seva mare, o un cavall de fusta del seu pare, un camió de fusta que te molts anys. A més, creiem que les persones creen un vincle més càlid amb aquells objectes elaborats amb materials nobles. ¿Esteu d'acord amb nosaltres?


Temps de qualitat amb el infants

En una societat consumidora i molt d'estrès on tant pares com mares hem de treballar per subsistir, la falta de temps i energia ens duu cada vegada més a “endollar” un aparell o joguina electrònica als nostres fills per a que aquests adoptin certa autonomia i així, els adults tinguem una estona per nosaltres. 


Des de Nina Russa Craft manifestem el nostre desacord amb aquestes costums que està adoptant la societat moderna i reclamem el retorn a aquelles estones en que pares i fills jugaven a la baldufa, a gronxar el cavall, a construir castells amb blocs de fusta, a muntar puzles i a tantes altres joguines que sense pantalla tàctil ni piles ens van omplir la nostre infància.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada